Uvodna stran>Vabilo sponzorjem
Natisni Pomanjšaj Povečaj
 
Novice
Deklaracija
Program
Galerija
Za avtorje
Natečaj e-storitev
Vabilo sponzorjem
Prijava na konferenco
Lokacija
Odbori
Kontakti
Organizatorja konference
 
Pogled nazaj:
IJU 2014
IJU 2013

VABILO K SODELOVANJU

Kaj Informatika v javni upravi 2015
Rdeča nit Odprimo digitalni potencial javne uprave
Kje Kongresni center Brdo pri Kranju
Kdaj 15. in 16. december 2015

INFORMATIKA V JAVNI UPRAVI 2015

Letošnjo konferenco Informatika v javni upravi organizirata v sodelovanju Ministrstvo za javno upravo in Slovensko društvo INFORMATIKA. Konferenca se je uveljavila kot  forum za izmenjavo informacij o projektih ter ponudbi e-storitev javne uprave in kot dogodek, ki omogoča pregled ponudbe vodilnih dobaviteljev informacijske tehnologije in njihovih razvojnih načrtov, posebej tistih, ki zadevajo javno upravo. To je dobrodošlo zlasti za odločevalce in razvijalce e-storitev, ki morajo slediti aktualnim tehnološkim trendom, da bodo mogli razpoložljive vire uporabiti kar se da gospodarno. Pomemben element konference je gotovo tudi promocija tako dosežkov kakor tudi razpoložljive ponudbe s področja informacijske tehnologije in spremljajočih dejavnosti.

Na dosedanji konferencah IJU so udeleženci ob zaključku sprejeli sporočilo konference, ki je bilo javno objavljeno. Upamo si trditi, da je nova organiziranost državne informatike, ki sledi dobrim praksam drugih držav, tudi posledica stališč in pričakovanj, ki so bila izražena v sporočilih preteklih konferenc. Tokrat želimo narediti korak naprej. Informatika je dejavnost, ki omogoča učinkovito uporabo razpoložljivih virov in od e-storitev javne uprave pričakujemo tudi večjo učinkovitost delovanja le-te. Poleg tega pa se domet moderne javne uprave ne s tam zaključuje, temveč saj lahko zavzame aktivno vlog v razvoju države in vseh njenih podsistemov. Pri vsem, kar znamo in zmoremo, bi bilo preskromno, če bi se zadovoljili z vlogo posnemovalcev.  Rdeča nit IJU 2015 ponazarja prepričanje, da lahko napravi javna uprava kvantni skok, da ne bo zgolj sledila dobrim praksam okolice in zasebnega sektorja, temveč bo začela postajati entiteta, po kateri bodo lahko posnemali in prevzemali dobre prakse drugi.

Na slovesnem začetku konference bo udeležence nagovoril minister za javno upravo. V ta programski sklop spada tudi javna podelitev priznanja za e-storitev javne uprave leta. Vsebinski poudarki bodo promocija razpoložljivih e-storitev, digitalno usposabljanje, aktualna dogajanja v informatiki v javni upravi, kaj prinaša nova organiziranost državne informatike izvajalcem in uporabnikom e-storitev, načrti in strategije, ki zadevajo informatiko. Seveda bodo svoje dosežke in spoznanja predstavili tudi razvijalci iz javne uprave. Predvidene so okrogle mize in  delavnice, po konferenci pa bo oblikovano sporočilo za javnost. Na voljo bo tudi možnost predstavitve poslovne ponudbe. Pričakovana udeležba je več sto udeležencev – ponudnikov storitev, dobaviteljev, univerz in javne uprave.

Dogodek, ki pritegne tolikšno število udeležencev, je dobra priložnost za promocijo. Sponzorski paketi vsebujejo nabor različnih aktivnosti za učinkovito promocijo. Verjamemo, da je med njimi tudi tak, ki vam bo najbolj ustrezal.

V pričakovanju sodelovanja vas prijazno pozdravljamo.

Dodatne informacije: Nina Fileš (nives.files@gmail.com, telefon 041/620 055)


Organizatorji

Sodelujejo z nami

Generalni sponzor
Zlati sponzor
Sponzor predavanja
Srebrni sponzor
Sponzor opreme
Sponzorji
Medijski sponzor
Izpitni centri ECDL
© IJU 2015 Neolab: Razvoj informacijskih rešitev